БФТ стартира здравна академия22-03-2018 11:31 | Tennis24.bg

Българската федерация по тенис стартира Здравна тенис академия, чрез която 10 000 родители и деца ще разберат кои са рисковете от непремерени и хаотични тренировки с помощта на видеоматериали с изявени специалисти и треньори.
Инициативата ще представлява информационно-обучителна кампания за здравословен живот на децата и младежите чрез тенис тренировки без травми и риск за здравето, която ще се реализира приоритетно чрез видеоматериали и обучителни дискусии в иновативната дигитална платформа за здраве CredoWeb.

"Целта ни е близо 10 000 родители и деца да разберат кои са типичните рискове от непремерени, ненавременни и хаотични тренировки", заяви Катерина Генова, генерален секретар на федерацията.

Кампанията ще се реализира с активното участие на всички клубове по тенис в страната.

Над 20 видеоматериала и виртуални обучителни дискусии  с помощта на иновативната  дигитална платформа CredoWeb ще доведат експертното знание на най-изтъкнатите ни треньори и медицински специалисти до всеки дом, в който има настоящ или бъдещ млад тенисист.

"Убедени сме, че това ще бъде ефективен социален проект, който ще ни даде шанс да компенсираме информационните дефицити и ще наложи в обществото виждането, че високите спортни успехи могат да имат смисъл само когато зад тях стои здрав, уравновен и щастлив млад човек", обяснява Генова.

"Като социално отговорна организация Българската федерацията по тенис ще използва заряда и енергията на успеха, за да инвестира в бъдещото и да подготви следващите поколения млади тенисисти, слагайки акцент върху тяхното здраве".
Кампанията ще излезе значително от рамките на тесния спортен фокус. "Амбицията ни е чрез експертното знание спортните достижения да бъдат популяризирани в по-широкия контекст на възпитанието на младите, а семействата да изградят чрез нея специфична общност, споделяща идеята за развитие и високи ценности", обобщи Генова.

Здравната тенис академия бе анонсирана на турнира от календара на ATP DIEMA Xtra Sofia Open 2018 от Катерина Генова и д-р Петър Велев, собственик на CredoWeb.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини