Зверев се върна на победния път в своя мач №200



24-03-2018 22:22 | Станко Димов

Маями винаги е било специално място за Александър Зверев. Точно там германецът постигна първата си победа в турнир от Мастърс 1000 сериите през 2015-а, а миналата година постигна първия си успех над тенисист от Топ 10, налагайки се над водача в схемата Стан Вавринка по пътя към четвъртфиналите в надпреварата.

Тази година Зверев започна с престижна победа участието си в Маями, като пречупи с 6:4, 1:6, 7:6 (5) шампиона от турнира в Сидни Данийл Медведев.

"Не беше никак лесен двубой, но ако погледнете историята ми в турнира, никога не съм имал бързи победи в първите кръгове. Определено не показах най-добрия си тенис, но е от изключително значение да намеря начин да спечеля двубои като този", коментира Зверев след последната точка.

"Той (Медведев) притежава един от най-добрите начални удари в Тура. Когато сервира всичко може да се случи. Щастлив съм, че успях да се възползвам от шансовете, които се отриха пред мен в тайбрека и да затворя двубоя. Този двубой беше много важен за мен, надявам се да продължа по същия начин", каза още четвъртият поставен.

Световният №5 вече има 9 победи и 4 загуби през годината. Миналият сезон той записа личен рекорд, постигайки 55 победи и печелейки 5 трофея. Победата над Медведев дойде в двубой №200 за Зверев сред професионалистите (126-74). В третия кръг в Маями Зверев ще се изправи срещу един от най-опитните играчи в Тура - испанеца Давид Ферер, който се справи с Евгени Донской с 6:2, 6:2.

В кариерата си до момента Ферер е достигал до четвъртфиналите в Маями цели 6 пъти. Най-доброто му постижение е финала през 2013-а, когато отстъпи пред Анди Мъри в двубоя за трофея. 35-годишният испанец води с 2:1 победи в преките дуели със Зверев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини