Кириос се завърна на корта с победа



Кириос се завърна на корта с победа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-03-2018 09:58 | Николай Драганов

В първия си мач от Купа "Дейвис" насам преди близо 2 месеца, Ник Кириос записа бърза и убедителна победа. Австралиецът се наложи с 6:4, 6:1 само за 50 минути над Душан Лайович в двубой от втори кръг на "Мастърс" турнира в Маями.


22-годишният ексцентричен тенисист започна годината отлично с трофей на родна земя в Бризбейн, като по пътя победи шампионът година по-рано Григор Димитров. Гришо си върна в Мелбърн, като се наложи в мача помежду им в четвърти кръг. За Кириос последваха два мача за националния отбор на Австралия, след което той беше аут от кортовете заради травма в лакътя. 


Кириос започна седмицата като №20 в света, а следващия кръг ще срещне Фабио Фонини. Италианецът се наложи с 6:2, 6:4 над младия испанец Никола Кун, който по-рано спечели първия си мач в ATP тура в кариерата. 


"Чувствам се добре. Трябва да я карам бавно. Наясно съм, че тялото ми е на 100% готово все още и ще ми трябва време, за да се завърна там, където бях в началото на година като ниво. В момента съм щастлив, но няма да бързам", каза Кириос. 


В друг двубой Джак Сок се наложи над Юки Бамбри с 6:3, 7:6(3) и в следващия кръг ще се изправи срещу Борна Чорич за трети път в кариерата си. Преди седмица Чорич достигна до полуфинал в Индиън Уелс, което е рекорд за него в "Мастърс" турнир, а до мача със Сок стигна след успех над Леонардо Майер с 6:7(5), 6:3, 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини