Индийци шокираха защитаващите титлата си сърби



05-03-2011 01:14 | Николай Драгиев

Отборът на Индия оказа невероятно мощна съпротива на шампиона в Купа "Дейвис" Сърбия. В отсъствието на Новак Джокович сърбите бяха близо да губят 0:2 след първия ден в Нови Сад.

 

Първата ракета за двубоя на Сърбия Виктор Троицки, който е 18-и в ранглистата, се измъчи стоически срещу №629 в света, специалистът на двойки Роан Бопана, но спечели с 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3.

 

Мъките на "плавите" не свършиха дотук и най-добрият индийски играч Сомдев Деварман шокира Янко Типсаревич със звучното 7:5, 7:5, 7:6.

 

Така сърбите ще разчитат на специалиста на двойки Ненад Зимонич и Иля Божоляц да донесат победа на двойки над Деварман и Бопана днес.

 

"Определено вече вярваме, че можем да спечелим този сблъсък," закани се Деварман. "Янко не успя да се приспособи към условията тук, след като игра финал в Делрей Бийч. Сервирах добре и знаех, че мога да спечеля."

 

Виктор Троицки също не бе щастлив: "Не съм доволен от начина, по който играх. Не очаквах такава съпротива от него. Той е специалист на двойки, но е много по-добър отколкото се предполага."

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ДЕНЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини