Зверев подчини Кириос в Маями



28-03-2018 08:50 | Николай Драганов

Александър Зверев спечели категорично очакваната с голям интерес битка срещу Ник Кириос. По-младият от двама тенисисти, които са сред най-големите надежди на световния тенис, се наложи с 6:4, 6:4 без особена драма и се класира за четвъртфинал на турнира от сериите "Мастърс" в Маями за втора поредна година.


Поставеният под №4 в схемата Зверев спечели 76% от точките при свой сервис в мача. Той стартира ударно и след два пробива се добра до преднина от 5:1, но в осмия гейм не успя да затвори сета при първата си възможност. Това обаче се случи малко по-късно от втория опит на свой начален удар, а във втората част германецът не позволи на Кириос да стигне дори до точка за пробив.

 

Това беше шести двубой между двамата, като Саша успя да изравни статистиката до 3:3 победи. Двамата се срещнаха в Маями и преди 12 месеца, но тогава победата отиде на сметката на Кириос. 


"Винаги е забавление да играя срещу него. Мисля, че и трибуните останаха доволни. Медиите малко напомпват атмосферата. И двамата се наслаждаваме на такива мачове и мисля, че хората също се насладиха. Очевидно аз съм щастлив от начина, по който играх и се надявам, че ще продължа така в следващите мачове", коментира след победата Саша Зверев.


Германецът има трудно начало на сезона, като все още не може да достигне поне до финал в някоя надпревара. През миналия сезон той спечели 2 "Мастърс" титли - в Рим и Монреал, а по пътя към трети трофея и първи за 2018-та година първо ще трябва да премери сили с борна Чорич.


Хърватинът се наложи драматично над Денис Шаповалов след 7:6(2), 4:6, 6:4 за 2 часа и 17 минути. Чорич води с 2:0 в преките двубои със Зверев, като за последно го победи във втори кръг на US Open през миналата година. 

 

В другия четвъртфинал от тази част на схемата един срещу друг ще излязат Кевин Андерсън и и Пабло Кареньо Буста. Андерсън записа 17-тата си победа през сезона, надигравайки със 7:6(3), 6:4 младия американец Франсес Тиафо. В изцяло испански осминафинал Кареньо Буста се наложи над Фернандо Вердаско с 6:0, 6:3 за 85 минути игра. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини