Азаренка срещу Стивънс в битка за място на финал



28-03-2018 09:44 | Николай Драганов

Нова победа в Маями записа бившата №1 в света Виктория Азаренка. Намиращата се под №186 белорускиня се наложи със 7:5, 6:4 над Каролина Плишкова, като по този начин се класира за полуфинал. 


Вика бе далеч от кортовете дълго време поради майчинство, а след това имаше проблеми с родителските права, които също не и позволиха да пътува и да участва в тур. За Маями Азаренка получи уайлдкард от организаторите, като засега напълно оправдава доверието им.


Макар да спечели в два сета, мачът далеч не беше лек за Вика. Тя допусна четири пробива и спаси още 7 точки, но на свой ред спечели подаването на поставената под №5 Плишкова общо 7 пъти в мача. 


За място на финала Азаренка ще спори с шампионката от US Open през миналата година Слоун Стивънс. Американката също имаше труден период след титлата си в Ню Йорк, но изглежда възвръща формата си и в другия четвъртфинал успя да надиграе категорично Анжелик Кербер с 6:1, 6:2.


Двете носителки на титли от Големия шлем вече се срещнаха през този сезон - преди седмици в Индиън Уелс - когато победата отиде за Стивънс след 6:1, 7:5. Вика обаче познава добре вкуса на успеха в Маями, където е трикратна шампионка. Победата на Стивънс над Кербер пък за първи път в кариерата ѝ ще я изпрати в Топ 10. 


Вторият полуфинал при жените в Маями ще бъде оформен от мачовете между Винъс Уилямс - Даниел Колинс и Йелена Остапенко - Елина Свитолина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини