Зверев: Качих 4 кг преди сезона, трябваше ми време



30-03-2018 13:53 | Станко Димов

След колебливия старт на сезона, Александър Зверев вярва, че е близо до най-добрата си форма. В петък германецът ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста в спор за място на финала на Мастърс 1000 турнира в Маями. По-рано през седмицата Зверев постигна двусетови победи над Ник Кириос и Борна Чорич, които му вдъхнаха допълнителна увереност.

„Не мисля, че съм далеч от най-добрата си форма“, коментира Зверев пред официалния сайт на АТП.

„Началото на сезона беше трудно за мен, защото аз съм от тези, които полагат много физически усилия по време на подготвителния период и ми трябваше известно време да свикна с промените в тялото си. Качих 4 кг, сега съм по-здрав и по-силен, а това оказа влияние и на тениса ми. Просто изисква време“.

Макар да е изявен фаворит срещу Кареньо Буста, на Зверев никак няма да му бъде лесно на корта срещу полуфиналиста от US Open.

„Ще бъде много труден двубой. Със сигурност няма да ми бъде лесно, но аз ще бъда готов“, коментира Зверев, който тази седмица ще се опита да спечели третия си трофей от Мастърс 1000 сериите, след като миналата година бе над всички в Рим и Монреал.

С достигането до полуфиналите в Маями Зверев си гарантира и прогрес в ранглистата. Германецът ще измести Григор Димитров от четвъртото място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини