Гигантът от Тампа събори Кулата от Тандил



30-03-2018 21:48 | Николай Драганов

Световният №17 Джон Иснър сложи край на победната серия на Хуан Мартин дел Потро. 32-годишният американец от Тампа (Флорида) спечели полуфиналния сблъсък между двамата в турнира от сериите "Мастърс" в Маями след 6:1, 7:6(2).


По този начин серията на Дел Потро от поредни победи спря на 15, а Иснър записа четвърта победа от 10 мача срещу аржентинеца. В неделя той ще спори за трофея с победителя от сблъсъка между Александър Зверев и Пабло Кареньо Буста.


Иснър има шанс да стане първият американец от 2010-та година насам, който печели "Мастърс" турнир или титла от Големия шлем в САЩ. За последно това стори Анди Родик именно в Маями. В понеделник Иснър ще стане и първа ракета на родината си.


208-сантиметровият гигант ще се опита за четвърти път да спечели първа "Мастърс" титла, след като през 2012-та, 2013-та и 2016-та беше спрян съответно от Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри в Индиън Уелс, Синсинати и Париж. 


Иснър потегли шеметно и набързо поведе с 3:0 след пробив на 30 във втория гейм, а в шестия от 40:30 в полза на Дел Потро, американецът стигна до нова точка за пробив и отново я спечели за 5:1. Малко по-късно сетът приключи в негова полза. 


Втората част протече далеч по-равностойно, като единствената точка за пробив отново беше пред Иснър, но Дел Потро се справи. Стигна се до тайбрек, който започна с минибрейк за Иснър още в първото разиграване, а при 5:2 той спечели още два пъти подаването на Дел Потро за крайния резултат - 7:2 точки.

 

Загубата на Дел Потро означава, че в понеделник Григор Димитров ще бъде изпреварен само от Саша Зверев и ще бъде под №5 в ранглистата. При успех днес аржентинецът имаше шанс също да измести Гришо, който в момента е №4, но Зверев вече събра достатъчно точки, за да го изпревари. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини