Слоун Стивънс триумфира с титлата при жените в Маями



31-03-2018 21:53 | Николай Драганов

Слоун Стивънс зарадва американската публика и триумфира на силния турнир в Маями след победа с 7:6(5), 6:1 над Йелена Остапенко във финалния двубой.


Шампионката от US Open успя да сервира по-добре и вкара 69% от първия си сервис, спечелвайки 57% от точките срещу съответно 52% и 39% за Остапенко, която пък е актуална носителка на трофея от "Ролан Гарос".


Латвийката влезе във финалния двубой без да загуби тайбрек или изобщо сет по време на цялата надпревара в Маями, но Стивънс прекъсна тази серия. Двубоят на финала в Кий Бискейн беше първи между двете тенисистки и продължи 1 час и 32 минути. 


По традиция Остапенко беше по-агресивната на корта състезателка, като наниза 25 уинъра срещу само 6 за Стивънс, но и допусна повече от два пъти повече непредизвикани грешки - 48 срещу 25 за американката, което се оказа решаващо. 


Стивънс изцяло заслужи победата си не само с днешния успех, но и с пътя си до финала, по време на който победи тенисистки като Гарбине Мугуруса, Анжелик Кербер и Виктория Азаренка. 

 

Трофеят в Маями е втората най-голяма титла в кариерата на 25-годишната американка след триумфа и в Ню Йорк през миналия сезон. Стивънс успя да продължи и невероятната си статистика във финални мачове, като вече има шест успеха от шест опита. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини