Руседски: Иснър ще бъде заплаха за най-добрите и на клей



Руседски: Иснър ще бъде заплаха за най-добрите и на клей
Свързани новини
Свързани играчи
Тагове
02-04-2018 11:04 | Николай Драганов

Шампионът от Маями Джон Иснър ще бъде съперник, когото всички ще искат да избегнат по време на сезона на клей, уверен е бившият №4 в света Грег Руседски. Като играч разчиташ в огромна степен на своя сервис, който има далеч по-голяма ефективност на бързите настилки, Иснър не се счита за толкова голяма заплаха на клей. Но според Руседски нещата стоят по-различно.


"Всъщност Джон играе много добре на клей. За Купа "Дейвис" той победи Жо-Вилфред Цонга. В първи кръг на "Ролан Гарос" през 2011-та той водеше с 2:1 на Надал, макар да загуби в пет сета. Не се изненадвайте, ако Джон изиграе няколко четвъртфинала на предстоящите турнири. С неговия сервис, форхенд и нова увереност, той може да се представи много добре на червените кортове", прогнозира Руседски.


"Едва ли ще спечели турнирите, но никой няма да иска да играе срещу него. Постигнато от него е невероятно и дано успее да задържи момента", пожела британецът на Иснър. "Защо да не продължи така? Той тъкмо спечели най-големият турнир в кариерата си, това е най-значимият му миг. Имаше брилянтна седмица и макар да беше нервен във финала, което е нормално, намери начин да си свърши работата", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини