Страхотно признание за Гергана Топалова



Страхотно признание за Гергана Топалова
Свързани играчи
Тагове
03-04-2018 18:14 | Tennis24.bg

Гергана Топалова отново е одобрена да бъде част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация (ITF). Талантливата българка ще бъде част от тима за турнирите на трева в Англия.

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Отборите са съставени от четири девойки и четири юноши.

Гергана Топалова и Адриан Андреев, които са сред младите надежди на българския тенис и БФТ подкрепя, бяха част от отбора на ITF и за турнирите в Австралия в началото на годината.

Топалова трябва да пристигне в Англия на 24 юни. От 24-и до 30-и юни Гергана ще участва в подготвителен лагер на трева. От 1-и до 6-и юни януари всички състезатели от отбора ще участват на турнира от категория 1 в Роухамптън, а през следващата седмица и в юношеската надпревара на Уимбълдън.

„Щастлива съм, защото това признание означава, че съм направила добро впечатление на треньорите. Много се радвам отново да съм част от този отбор“, заяви Гергана Топалова.

Основното финансиране на проекта е от Фонда за развитие на Гранд шлем нациите, който в последните години увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят. Основната цел на подкрепата е наличието на играчи в топ 100 на мъжката и женската ранглиста от възможно най-много държави.

Благодарение на добрата работа на БФТ с отдела за развитие на световната централа в последните години се увеличи подкрепата за развитието на българските тенис таланти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини