Беларус победи България след 4:1



06-03-2011 15:53 | Николай Драгиев

Беларус победи България с 4:1 в първи кръг на група II в зона Европа/Африка за Купа "Дейвис". В решителния четвърти сблъсък Уладзимир Игнатик победи Димитър Кутровски с 3:6, 6:2, 6:1, 6:4.

 

В последния пети мач Саша Бурий надви Димитър Кузманов с 6:2, 6:3 и оформи крайния резултат. Отсъствието на Григор Димитров явно се оказа решително и домакините в крайна сметка наложиха волята си, макар и по-трудно от очакваното.

 

Разбира се българският отбор можеше да стигне и до нещо повече, ако в първия двубой от сблъсъка Тодор Енев бе успял да измъкне победа срещу 199-ия в света Игнатик, водейки с 2:1 сета.

 

Радващата новина е представянето на Димитър Кутровски, който като дебютант постигна първата си победа, а освен това се изяви добре и в двубоя с Игнатик. 

За оставане във втора група на Купа "Дейвис" България ще спори в плейоф с отбора на Кипър. Това е добра новина, тъй като островитяните са много класи под българския тим. Разбира се в случай, че Маркос Багдатис отново не участва за тима, както бе в техните срещи с Унгария.

Двубоите с Кипър ще са между 8-10 юли 2011 година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини