Федерер: Вече имам нужда от повече почивка



07-04-2018 09:17 | Николай Драганов

Разговор на вечер между Роджър Федерер и съпругата му Мирка е изиграл важна роля за уверенността на Маестрото, че може да се завърне на най-високо ниво след дългото отсъствие през 2016-та година.


"Беше на вечеря, бяхме сами около масата. Попитах я нещо от рода - дали трябва да спра или мисли, че все още мога да побеждавам. А тя ми отговори: Ако искаш да го напривиш и се чувстваш добре, не виждам защо да не можеш да спечелиш голям турнир отново или да победиш когото и да било". Аз имах същото чувство, така че разговорът не беше дълъг", разказа швейцарецът.


След завръщането си през 2017-та година той успя да спечели Australian Open, Уимбълдън и още няколко големи трофеи, а в началото на 2018-та добави още една титла от Мелбърн.


Маестрото подчерта още, че завършването на годината като №1 не е негов приоритет. А дали ще опита да играе тенис до 40-годишна възраст, както това стори Кен Розуел? 


"Времената са различни. Сега има много повече медии, спонсори, автографи, снимки. В много по-голяма степен съм в светлината на прожекторите. Всичко е по-напрегнато, макар в миналото да са играели активно и на двойки. Аз просто се надявам да играя максимално дълго. Не бих искал да се сравнявам с никого. Вече имам някои идеи как да стартирам следващата година - трябва да се приспособяваш, когато остаряваш", коментира Маестрото.


Попитан дали популярността му пречи, той отвърна: "Понякога се изморявам. Затова програмата ми е много важна: трябва ми истинска почивка. Ако цялото това внимание е непрекъснато върху мен, ще бъда изтощен и няма да мога да си почина. Разбира се, щастлив от вниманието около себе си. Харесва ми да споделям страстта си към играта".


"Нуждая се от повече почивка, да спя повече. Дори в почивните ми дни, трябва да почивам повече от преди. Не играя толкова много, влагам всичко в турнирите. Интензитетът, напрежението и стресът са много големи", завърши Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини