Мугуруса триумфира в Монтерей



09-04-2018 08:58 | Николай Драганов

Двукратната шампионка от Големия шлем Гарбине Мугуруса спечели първия си трофей през 2018-та. Испанката се наложи с 3:6, 6:4, 6:3 над Тимеа Бабош на финала на турнира в Монтерей. 


Поставената под №1 в схемата записа пета победа от пет мача срещу Бабош, която е шампионка в този турнир от 2012 година. Единствената унгарка в Топ 200 се бореше за първата си победа срещу тенисистка от Топ 5 на ранглистата, но не успя да я постигне.


За Муругуса това бе победа №194 в WTA, която и донесе общо шеста титла, две от тях от Големия шлем - през миналата година на Уимбълдън и през 2016-та година на "Ролан Гарос". Испанката има 84 победи и 46 загуби, когато двубоят е влязъл в трети решителен сет. 


"Щастлива съм, че завърших сезона на хард по прекрасен начин - с титлата в Монтерей. Сега нямам търпение да се завърна на клея - моята родна настилка. Гледам с нетърпение към мачовете за Фед Къп и новото начало на червените кортове", каза Мугуруса. 


"Бяха развълнувана, но и нервна когато дойдох тук, защото не исках да разочаровам хората, които дойдоха да ме гледат. Щастлива съм да бъда в Мексико, защото в Латинска Америка няма много турнири. Да спечеля трофея е още по-специално", добави испанката. 


За Мугуруса предстоят мачовете на Испания срещу Парагвай за Фед Къп, а след това любимата и част от сезона. "Ще си почина, защото дълго време не съм. Ще се върна вкъщи и ще карам постепенно, но ще се насладя и на този успех, защото не всеки ден печелиш турнир", каза Муругуса.


"Спечелването на големи титли не сваля напрежението. Хубаво е да имаш, но честно казано, извинявам се, че го казвам по този начин - не ми пука какво си мислят хората. Аз съм щастлива от своята кариера. Искам да продължа да печеля титли и да играя добре всяка седмица, това е. Не мисля за миналото. Мотивирана съм да задържа това ниво, да се боря за №1 и за трофеи. Ще го направя по моя начин, това е", емоционално завърши Гарбине.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини