Рафа: За последно играх здрав в Шанхай през 2017-та



09-04-2018 17:17 | Николай Драганов

Рафаел Надал се завърна на корта победоносно и помогна на своята Испания да победи Германия в четвъртфиналния сблъсък между двете държави на Купа "Дейвис". 


Матадора прегази звездата на германците Александър Зверев, а преди това се справи и с Филип Колшрайбер. Това бяха първите два мача за Рафа от Australian Open насам.


"Чувствам се подготвен физически и технически. Това беше първият турнир през тази година, който завърших", припомни Рафа, който не доигра последния си мач в Мелбърн заради травма.


"Победата срещу Зверев толкова важна за отбора, колкото и за мен. Щастлив съм от нивото, на което играх. Първият сет беше добър, а след това нивото ми спадна, но от Шанхай през миналата година насам не съм имал възможност да играя без физически проблеми", призна Рафа.


"Ще имам възможност да играя още докрая на сезона и се вълнувам от това. Следващият сблъсък за Купа "Дейвис" е след последния за годината турнир от Големия шлем, което помага. Спечелването на два мача, особено този срещу пряк съперник, ми дава позитивна енергия за предстоящите месеци", добави Матадора, визирайки Саша Зверев.


Относно драматичния сблъсък между Ферер и Колшрайбер, Рафа коментира: "Беше много емоционален мач. Давид се бори за всяка точка. Беше голям ден, защото за първи път от много години сме на полуфинал. Когато остаряваш, оценяваш повече тези моменти, защото знаеш, че рано или късно ще свършат". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини