Чилич готов да последва Федерер и Дел Потро



10-04-2018 10:58 | Станко Димов

През последните години няколко топ играчи се отказаха от участие за Купа „Дейвис“, след като помогнаха да държавата си да спечели отборната надпревара. Роджър Федерер и Хуан Мартин дел Потро са само два от примерите.

Първата ракета на Хърватия Марин Чилич каза, че ще последва примера им, ако успее да спечели турнира този сезон. „Ако този сезон спечелим Купа „Дейвис“, в следващите години ще се концентрирам изцяло върху кариерата ми в АТП, ще бъда по-предпазлив с програмата и ще се опитам да съм по-свеж и подготвен за турнирите“, коментира Чилич след успеха на Хърватия над Казахстан.

„Сега се наслаждавам много повече на Купа „Дейвис“, отколкото в предишни години. Направих добра подготовка за сезона на клей и съм спокоен. Убеден съм, че можем да стигнем далеч“, каза още Чилич.

На полуфиналите Чилич и компания ще се изправят срещу селекцията на САЩ. Другият полуфинал в турнира противопоставя Франция и Испания. През 2016-а година, с Чилич в състава си, Хърватия отстъпи драматично с 2-3 победи на финала на Купа „Дейвис“ в Загреб пред Аржентина.

Тогава в герой за „гаучосите“ се превърна Хуан Мартин дел Потро, който в изравни резултата (2-2 победи) срещу Чилич, след като изоставаше с 0:2 сета (обърна за 3:2).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини