Надал обеща да играе за Испания срещу САЩ току след Уимбълдън07-03-2011 00:16 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал обяви, че смята да играе за Испания и в четвъртфиналите на Купа "Дейвис". Матадора донесе две от победите на страната си при успеха с 4:1 над Белгия в първи кръг.

 

"Моето желание е да играя за Купа "Дейвис" и винаги е било такова. Не може да прогнозираш обаче какво ще се случи след четири месеца. Ако не съм достатъчно свеж не знам какво ще сторя. В тениса може да планираш на кои турнири ще участваш, но не и колко мача ще трябва да играеш," коментира Надал.

 

Следващият съперник на Испания е САЩ, който ще бъде домакин. от американската тенис асоциация вече обсъждат възможните градове, които да приемат сблъсъка. Три са вариантите: Сан Антонио, Ню Йорк и родният на Анди Родик Остин, Тексас.

 

През тази година четвъртфиналите ще се проведат едва пет дни след края на Уимбълдън.

 

Иначе САЩ води с 5:4 в историята на двубоите между двете страни. За последно през 2008 година Испания победи американците с 4:1 на клей в Мадрид.

 

"Те са най-трудният възможен съперник. Все пак разполагат с Родик, Иснър и братята Брайън," коментира Фелисиано Лопес.

 

Американците са твърдо решение да играят или на бърз хард като настилка или на трева. От своя страна лидера на тима Анди Родик се надява, че родният му Остин ще получи шанс да домакинства мача.

 

"Ще бъде сбъдната мечта да играя у дома. Не е тайна, че го искам отдавна. Очертава се голямо зрелище," смята Родик.
Коментари
Други новини