Анакон: Няма нищо изненадващо в успехите на Федерер



10-04-2018 17:25 | Николай Драганов

Бившият треньор на Роджър Федерер Пол Анакон заяви, че по никакъв начин не е изненадан от успехите на швейцареца в последно време. Маестрото спечели три титли от Големия шлем в последната година и половина, въпреки че отдавна навлезе в години, в които би трябвало кариерата му да залязва.


"По отношение на това на какво е способен Федерер, нищо не може да ме изненада. Говорили сме много за неговата физическа издръжливост и тялото му, но всъщност мисля, че психическата му настройка, способността му да издържа на напрежението и очакванията, да държи на името си, това е най-силното му оръжие", коментира Анакон.


"Пътувах с него четири години. Невероятно е какво му се налага да прави. Изтощително е. Но той е страхотен в намирането на начин да не допусне енергията му да бъде изгубена. Освен това е много прагматичен към победите и загубите. Най-важното е, че просто обича да играе тенис. Това, което позволява на уменията му да блестят във важните моменти", добави треньорът.


Анакон коментира и ситуацията в момента, която дава шанс на част от по-младите играчи да блеснат и да се борят за големите титли. "Четиримата големи играчи на върха - а към тях добавете и Стан Вавринка - доминираха големите турнири много дълго време. Сега няколко от тях ги няма и това отваря възможности. Играчите от следващото поколение си казват - "Хей, можем да стигнем напред. Сега не е необходимо да победим Федерер и Джокович в един турнир. Времената се вълнуващи и за ветерани като Джон Иснър и Сам Куери, които винаги са били много близо", добави Анакон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини