Индиън Уелс е петият най-посещаван турнир в света



07-03-2011 16:07 | Николай Драгиев

Двуседмичното изпитание, наречено "Мастърс 1000" в Индиън Уелс стартира официално на девети март. Турнирът в Калифорния се счита за петия най-силен турнир в тениса, след четирите от "Големия Шлем". Това автоматично гарантира присъствието на най-добрите в света на кортовете - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Ким Клайстерс, Каролина Вожняцки и всички други звезди.

 

На практика надпреварата започва още днес с квалификациите при жените, а от вторник и при мъжете. Основната схема при жените е с начало в сряда, а при мъжете ден по-късно.

 

Петият най-посетен турнир в света има и своите шампиони - Йелена Янкович и Иван Любичич, които трябва да защитават отличията си. Интересното е, че ако Любичич отпадне в първи кръг, той ще се срине от 16-о място до извън топ 40.

 

Основният корт в Индиън Уелс е внушителен - с 16,100 места. Разбира се за прогреса на надпреварата има и виновник. Това е Ларис Елисън, който е основател на компанията Oracle. Той е един от най-големите фенове на играта. BNP Paribas пък е водещият спонсор и неслучайно името на турнира носи наименованието на банката.

 

През миналата година изграденият насред пустинята комплекс в Индиън Уелс отбеляза рекорд. Турнирът бе посетен от 339,657 души.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини