Тенис мания обхвана Канада покрай Милош Раонич07-03-2011 17:42 | Николай Драгиев

Истинска тенис мания обхвана Канада покрай изявите в последно време на новия любимец на нацията Милош Раонич. Това дори наложи за първи път от 2003 година двубоите на страната за Купа "Дейвис" да бъдат излъчвани в национален ефир.

 

Освен това в предишните две седмици, когато Раонич последователно достигна финали в Сан Хосе и Мемфис, над 200 000 души са гледали изявите му.

 

"Зрителите искат да гледат него. Вече не всичко опира до Федерер и Надал. Хората искат Милош," коментират от местните телевизии.

 

Освен Раонич в Канада имат повод за гордост и при жените. Младата Ребека Марино прогресира от началото на годината от 101-о място до 61-а позиция.

 

Самият Раонич не разочарова зрителите в Канада и помогна на страната си да спечели своя двубой за Купа "Дейвис" срещу Мексико с 4:1, макар и на клей.

 

Той постигна две победи на сингъл с по 3:0 сета макар и над непретенциозни съперници, а освен това се включи успешно и в мача на двойки с Вашек Поспишил.

 

"Имам още много работа на клей. Буквално ми трябват много часове практика. Готов съм за сезона на клей и искам да се представя силно. Не знам какво да очаквам, тъй като не съм играл на клей повече от година," коментира Раонич.

 

Следващият двубой на Канада за Купа "Дейвис" ще бъде срещу Еквадор отново на клей.
Коментари
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $932,370

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €1,974,510

Official Website | Livescore
Други новини