Вожняцки обмисля бойкот на Маями, не спала 1 седмица



19-04-2018 08:40 | Николай Драганов

Световната №2 Каролине Вожняцки заяви, че планира да бойкотира турнира в Маями - един от четирите най-големите турнира при жените след тези от Големия шлем - след като тя и семейството и бяха обидени и заплашени по време на тазгодишното издание на надпреварата.


Датчанката заяви, че не е спала нормално в продължение на седмица след мача с Моника Пуиг, по време на който от трибуните е чула заплахи, включително по адрес на малките племенници на приятеля и Дейвид Лий.


"Наистина се чувствах ужасно, имах много лошо усещане в стомаха си. Приятелят ми Дейвид беше до мен и ми каза: това не е добре, не заради това играеш тенис. Тенисът е страхотен спорт, семеен спорт, спорт за всички възрасти, с чудесни фенове и традиции. Но онова, което преживях в Маями беше ужасно. Дано никога повече не преживявам нищо подобно", коментира бившата №1.

 

"Спомням си един мач срещу Йелена Докич в Австралия, когато тя ме победи, а трибуните я подкрепяха бурно. Но въпреки това хората бяха невероятни, беше забавно и имаше уважение. Това е начинът, по който трябва да стоят нещата. Но племенникът и племенницата на Дейвид да плачат след мача? И да им обясняваме, че това не е нормално - това не беше хубаво усещане. Ще трябва да взема решение дали искам да се върна там или не. Все още не съм решила", каза Вожняцки.


Разочарованието на тенисистката вероятно е още по-голямо, тъй като в единственият официален отговор от турнирния директор Джеймс Блейк беше обяснено, че официалните лица по време на мача "не са станали свидетели и не са били уведомени за каквито и да било специфични заплахи, отправени към играчите или техните семейства". 


Според Вожняцки това е много странна реакция, тъй като самият Блейк е ставал жертва на агресия от страна на полицай, който го сбъркал с друг. "Джеймс Блейк е преживявал такива неща и бих се надявала, че ще вземе отношение, но той не го направи. Опитвам се да забравя всичко, но смятам за важно, че говорих, тъй като това не е окей. Начинът, по който се проведе турнирът в Маями, не беше добър", обобщи Каро. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини