Цвети Пиронкова директно във втори кръг на Индиън Уелс



08-03-2011 03:14 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова е поставена под №30 в основната схема на турнира от категорията "Premier Mandatory" в Индиън Уелс.

 

Това осигури на пловдивчанката място директно във втори кръг. Там тя ще играе с победителката от сблъска на опитната Пати Шнидер (Швейцария) и състезателка от квалификациите. До момента Шнидер и Цвети са играли два пъти и са си разменили по една победа.

 

В своята кариера Пиронкова в пет поредни случаи печели в първи кръг на Индиън Уелс, но след това задължително губи във втори. През миналата година тя бе победена от Алиса Клейбанова след равностоен мач, но рускинята се наложи с 6:1 в третия сет.

 

Ако преодолее втори кръг Пиронкова, освен че ще постигне личен рекорд, най-вероятно ще играе с шампионката от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне, която е сред най-приемливите варианти от първите 10 поставени.

 

Надпреварата в калифорнийската пустиня се играе на твърда настилка Plexipave. Наградният фонд при жените е по-голям от този при мъжете - $4,500,000.


ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА В ИНДИЪН УЕЛС!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини