Томова взе сет на Кузнецова, но загуби



25-04-2018 20:45 | Николай Драганов

Виктория Томова допусна поражение на осминафиналите на турнира от категория WTA International в Истанбул с награден фонд 250,000 долара. 

 

Първата на България се представи достойно срещу двукратната шампионка от Големия шлем Светлана Кузнецова, но в крайна сметка отстъпи след 5:7, 6:4, 1:6.


Вики тръгна от квалификациите, където записа две победи, влезе в основната схема, а в първи кръг победи Валентина Иваненко от Русия.


В крайна сметка друга рускиня - бивша №2 в света, се оказа непреодолимо препятствие за българката, която обаче може да се гордее с представянето си, а също така и със спечелените 48 точки за ранглистата. В началото на седмицата Томова започна под №165 в света, като е най-високо класираната тенисистка от България.


23-годишната софиянка и Кузнецова си размениха по два пробива в първите осем гейм, но в край на първата част Кузнецова проби за трети път, което и беше достатъчно за успех в сета. Втората част започна страхотно за Вики, която поведе с 4:0.

 

Кузнецова се върна в сета и дори сервираше за изравняване при 4:5, но Томова проби и изравни. За съжаление опитът не стигна на българката и в третата част Кузнецова взе своето.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини