Серина Уилямс за "най-страшния момент" в живота й (видео)



09-03-2011 17:09 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс, която във витрината си има 13 титли от Големия шлем сподели, че е била най-уплашена през живота си когато преди дни лекари й откриха кръвен съсирек в белите дробове.


Припомняме, че Уилямс присъства на няколко светски събития в началото на месеца, включително и на церемонията по връчването на "Оскарите", след което състоянието й се влоши рязко.


Уилямс изрази надежда, че ще успее да се върне пред лятото за Уимбълдън, където тя има да защитава титла и където за последно игра преди вече близо година.


По-малката от сестрите Уилямс разкри също, че почти не е излизала от къщата си в Лос Анжелис, след като бе изписана от болница в края на февруари. 


Серина разкри, че се е подложила на обстойни изследвания и сканирания на белите дробове, в които й били открити няколко кръвни съсиреци.

"Обичам тениса повече от всичко, така че ще дам всичко от себе си, за да се завърна," обясни тя пред NBC.

 

Тя определи белодробната емболия като "най-плашещия момент" в живота й. "Не можех да дишам. Помня, че ходех, но не можех да дишам. Така се озовах в спешното отделение.

 

"Казаха ми, че трябва веднага да постъпя болница, иначе не ме чака нищо хубаво. За щастие всичко се размина и кариерата ми не е застрашена. Просто искам да се върна на корта," пожела си Уилямс.



Breaking sports news video. MLB, NFL, NBA, NHL highlights and more.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини