Ядосахме Винъс Уилямс (снимки)



05-05-2018 10:23 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

За разлика от последната шампионка на Откритото първенство на Мадрид (6,685 млн.евро) и лидер в схемата Симона Халеп, както и третата поставена Гарбине Мугуруса, които уважиха с отзивчиви и изчерпателни отговори журналистите, бившата водачка в женския тенис Винъс Ебони Стар Уилямс се направи на истинска примадона.

Носителката на 49 титли, която гони 38 лета и е поставена осма в схемата, дойде с цял час закъснение за срещата с близо 40 журналисти и фотографи на ВИП-тераса в комплекса „Каха Махика“, но те я чакаха стоически. Тъмнокожата американка влезе с прозявка (може би непреодоляла часова разлика с САЩ), но виждайки сериозния медиен интерес се оживи: „Оо, както винаги..“.

ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК

Постепенно кака Уилямс започна да се наслаждава на интереса около себе си и да кокетничи пред камерите, отговори с усмивка на първите въпроси на кореспондента на Tennis24.bg относно очакванията си за представянето през вероятно последния профи-сезон и състоянието на сестра си Серина, отказала турнира в последния момент:  
¨О, надявам се да спечеля мачове, както и всички се надяват. Турнири? Хаха, също... защо не и Голям шлем? Да, чувствам се силна, но знаете ли, увереността идва с победите, така че чакам утре да започна добре. Надявам се да вляза в мача. Мисля, че кортовете тук са доста по-добри от преди години, искам да вида на какво ниво са и съперничките.

О, и много харесвам Мадрид! Никога не знаеш колко дълго ще играеш. Нямам какво да се доказвам, просто искам да печеля мачове. Серина се надява да успее да играе в Рим, няма причина да не продължава да се състезава.¨



Винъс запази настроение при напомнянето, че една от големите съпернички на сестрите на корта Мария Шарапова е тук и въпросът дали е чела книгата ѝ, където Уилямс са споменати достойно.

„Не, не съм чела книгата, а може би трябва..“ – бе лаконична Винъс, а настояването от страна на българската журналистка дали би искали някой ден също да изрази свои преживявания и мисли в книга, отряза с убийствен поглед и леден тон: „Не, няма да пиша книга. Не желая.“

Попитана от други журналисти дали тениса ѝ помага да бъде и бизнес жена, върна усмивката на лицето ѝ:
„Трябва да вложиш всичките си усилия в работата, да научиш необходимото, за да балансираш риска и да можеш да експериментираш по устойчив начин. Тенисът ми помага да оценя бизнеса, защото и там започваш от нищото, влагаш много работа ... вече 30 години... Все пак ми позволява да съм тук, в турнири. Обичам всичко, с което се занимавам.“

Уилямс излиза тази вечер срещу естонката Контавейт, в потока ѝ са Петра Квитова, Мугуруса, Халеп, и Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини