Дел Потро: Рафа е над всички, но ще опитаме да го изненадаме



06-05-2018 18:21 | Николай Драганов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Световният №6 Хуан Мартин Дел Потро ще се завърне на корта по време на "Мастърс" турнира в Мадрид след дълга пауза, започнала още след турнира в Маями. Аржентинецът отдавна не е участвал и конкретно в надпреварата в Мадрид, но се надява да натрупа точки през този сезон.  

 

„Прекарах известно време вкъщи в Буенос Айрес и Танди. Обичам да съм с приятелите и семейството си. Преди 1-2 седмици реших да дойда тук, почувствах се готов за сезона на клей. Отдавна не съм бил в Мадрид, имах хубави резултати преди, знам колко тежък е турнира", каза Дел Потро. 


"На червено трябва да удряш силно, има по-дълги разигравания, прекарваш 2-3 часа на корта и задължително трябва да си на 100% готов физически. Това е добър шанс е да спечеля точки и най-вече  да вляза в ритъм за Париж. Играчите със силен сервис имат големи шансове да успеят тук“, добави аржентинецът. 


29-годишният Делпо логично бе попитан дали Рафаел Надал остава фаворит и в негово присъствие на турнира. Преди да се оттегли за дълга почивка след Маями, Дел Потро изглеждаше като играчът в най-добра форма в тура. 


„Рафа е кралят на клея, ще е нормално да спечели, играе у дома, над всички е на тази настилка. Но и ние с още някои колеги се надяваме да го изненадаме. Като сменим с трева, Роджър ще е фаворитът, изобщо - те двамата са топ. Ще се пробваме на двойки с Тийм тук – той е готин пич, разбираме се, искаме да си помогнем за мачовете на сингъл“, коментира Хуан Мартин.


Дел Потро е един от играчите, които преследват в ранглистата Григор Димитров, като към момента българинът води с 420 точки.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини