Феномена донесе късмет на Фелисиано Лопес



Феномена донесе късмет на Фелисиано Лопес
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-05-2018 00:01 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

36-годишният ветеран Фелисиано Лопес стартира с победа със 7:5 (4), 6:3 над Пабло Андухар в рекордно 17-о участие на Мастърс турнира в Мадрид. Това е и последна година за левичаря от Толедо като състезател тук, догодина той става официален директор на големия турнир.

32-годишният му опонент от Куенка, идващ с титла на червено от Мароко, на моменти повеждаше в началния сет и стигна до тайбрек, където Феликс го надигра с по-добър сервис и излизане на мрежата. После дръпна с 5:1, Пабло успя да вземе 2 гейма, но в крайна сметка бе надигран.

Испанският двубой бе първи от вечерните сесии в турнира, събра доста публика на централния корт „Маноло Сантана", включително и самия почетен директор и легенда. Във ВИП-ложата на Реал Мадрид мача гледаше лекуващият контузия Дани Карвахал, наблизо се забавяваше и бразилският Роналдо Назарио, който в последните години винаги идва да гледа някой мач.   

Някъде по средата на първия сет над Мадрид нависнаха черни облаци и организаторите за първи път затвориха подвижния покрив над пистата, за разлика от предишни години, много бързо и така дори мачът не бе спиран. В испанската столица имаше кратка буря с проливен дъжд, но програмата на турнира не бе объркана.

„Знаех, че ще е завързан мач, играли сме много, имам някоя загуба. Има носталгия, знаейки че е последната ми година като състезател тук, заради новият ми пост, ще дам най-доброто." – призна Лопес, който преди няколко месеца сложи край на брака си с испанка-модел, говори се че има нова и доста млада приятелка.     

В сряда наобяд той играе с аржентинеца Диего Шварцман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини