Тийм оцеля срещу №78 в света



10-05-2018 09:24 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Финалистът от миналата година Доминик Тийм записа трудна победа във кръг на тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Мадрид. Австриецът се наложи с 4:6, 6:3, 7:5 над 78-мия в света Федерико Делбонис.


Петият поставен в схемата имаше сериозни проблеми в първия сет, като му се наложи да спасява точки за пробив в първия и петия гейм, а в деветия беше пробит, което се оказа решаващо за изхода на сет №1. Във втория сет австриецът стабилизира подаването си и след едни пробив в четвърти гейм изравни резултата. 


Решителната трета част започна равностойно до 3:3, но в седмия гейм Тийм успя да се добере до една точка за пробив, която реализира. Драма не липсваше, тъй като при 4:5, когато сервираше за мача, австриецът на свой ред беше пробит. Делбонис обаче не успя да се възползва от късното си завръщане в сета и още в следващия гейм отново допусна пробив, а малко след това от втория си мачбол Тийм затвори мача. 


"Направих наистина лош старт, но като цяло се борих през цялото време. Трябва да бъде така всеки мач, за да имам шанс за победа. Физически и психически бях готов за битка през цялото време. Това беше причината, поради която успях да спечеля", коментира Тийм.


В следващия кръг той ще се изправи срещу Борна Чорич, който прегази Ян-Ленард Щруф с 6:0, 6:2. "Ще трябва да покажа играта от края на днешния мач, защото той се справя много добре. Победи Кареньо Буста доста лесно, след това Щруф. Очевидно е в страхотна форма. Ще трябва да повиша нивото си", добави австриецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини