Гофен: Тренировките с Рафа и Ноле ми помогнаха



Гофен: Тренировките с Рафа и Ноле ми помогнаха
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-05-2018 12:43 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Давид Гофен се класира за трети кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид след победа на Жоао Соуса, с което затвърди позитивни впечатления от последните седмици. Една от причините за добрата му игра в последно време, според самия Гофен, са тренировките с Рафаел Надал и Новак Джокович, които белгиецът имаше шанса да осъществи наскоро.


"Дали ми помогна да се подобря? И да и не, защото сега те ме познават по-добре. Днес има по-малък елемент на изненада, отколкото преди няколко години. Но аз се опитвам да ги разуча, за да намеря решението. Те определено ми помогнаха да прогресирам", каза Гофен.


Той заяви, че е доволен от своя прогрес. "Към момента не съм далеч от най-добрия си тенис. Играя добре, особено откакто се завърнахме на клей. Разбира се, нямам контузии. Спечелих няколко мача, натрупах увереност и тя продължава да расте. Ще видим дали ще продължа с победите до Париж - това би било перфектно. Чувствам се отлично физически, работих здраво преди завръщането на червени кортове", каза той.


На осминафиналите белгиецът ще се изправи срещу Кайл Едмънд, който отстрани Новак Джокович. "Той играе наистина много добре тази година. Мисля, че се подобрява с всеки сезон и е страхотен играч. Много агресивен, има чудесен форхенд. Определено няма да ми бъде лесно", обобщи Гофен. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини