Вавринка: Чувствам се много добре



14-05-2018 12:15 | Николай Драганов

Не винаги е лесно да погледнеш на нещата от позитивната страна - но именно това стори Стан Вавринка след ранното си отпадане в Рим. Швейцарецът се завърна на корта след дълга пауза, но загуби още в първия си мач от Стив Джонсън.


"Разочарован съм от резултата, това е сигурно. Щеше да е хубаво, ако бях победил. Но ако погледна къде съм в момента, наистина съм щастлив. Нивото ми е високо, по-добро отколкото очаквах. Доволен съм от нивото си на тренировки, физически съм добре. Чувствам се много добре на корта", каза той и обясни, че е започнал да тренира отново едва преди 12 дни.


По-рано през сезона той беше далеч от всичко това. Стан пропусна края на миналия сезон, като претърпя две операции. Завърна се в началото на година, но игра само три турнира и си взе нова тримесечна почивка, за да се възстанови.


"Когато се завърнах в Австралия, беше пределно ясно, че не съм готов. Не бях на необходимото ниво физически. Беше важно да играя мачове, да проверя коляното, да видя къде съм, как ще се справя с напрежението в официален мач. Да поиграя два или три часа. Но бях наясно, че съм далеч от желаното", призна той.


"Бях доволен, че коляното ми е добре, но имах нужда от фитнес. Именно това направих, след като спрях след Марсилия. Върнах се във фитнеса и работих три месеца. Работих много здраво, беше тежко. Имах някои много тежки седмици. Но, честно казано, съм щастлив къде съм в момента", подчерта той.


"Близо съм до най-доброто си ниво, но все още имам много работа. Нуждая се от още време, имам нужда от мачове, да играя седмица след седмица, за да натрупам увереност. Трябва да бъда търпелив, да работя, но съм позитивно настроен. Всичко останало ще се подреди", обобщи Стан. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини