Сестри Стоеви се прицелиха в медал от световното



14-05-2018 16:24 | Tennis24.bg

Европейските шампионки на двойки жени по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева обявиха, че основните им цели до края на годината са да спечелят медал от световното първенство и да се изкачат до топ 8 на световната ранглиста.

Сестрите бяха наградени за спортисти номер 1 на април, след като в края на миналия месец спечелиха историческа първа европейска титла за българския бадминтон на шампионата в испанския град Уелва. Стефани и Габриела Стоеви получиха също специална трофейна купа от ръководството на БФБадминтон.

"За нас е голяма чест да получим тези награди. Все още не можем да повярваме, че спечелихме тази европейска титла. Борихме се четири години за този медал и сме много щастливи, че сме на върха на европейския бадминтон", каза Габриела Стоева.

"За нас това европейско първенство беше наистина много тежък турнир. Миналата година загубихме на финала и този път, ако не бяхме взели златото, щеше да бъде провал", добави Стефани Стоева.

"Основната ни цел е световното първенство в Китай в края на юли. Надяваме се на добро представяне и да вземем медал. Освен това искаме да влезем в топ 8 на световната ранглиста, за да участваме в заключителния Мастърс турнир на най-добрите осем в света", каза Габриела Стоева. В момента сестрите са на 10 място в ранглистата.

Вчера сестрите спечелиха титлата на двойки на държавното първенство по бадминтон, а Стефани Стоева стана и шампионка на сингъл жени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини