Енен: Продължавам да мечтая



28-01-2010 10:09 | Николай Драгиев

Бляскавото завръщане на Жюстин Енен се увенча с финал на Australian Open. Белгийската шампионка разби Дзе Джън от Китай в полуфиналите на турнира в Мелбърн с 6:1, 6:0 за скромните 51 минути игра.

Енен стигна това постижение, след 20-месечно отсъствие от кортовете, в което тя "преосмисляше" живота и кариерата си. За последно тя бе на Australian Open през 2008 г., когато загуби на четвъртфинал от бъдещата шампионка Мария Шарапова.

27-годишната Енен ще играе със Серина Уилямс в съботния финал на "Род Лейвър Арина". Американката няма загуба във финал на този турнир и го е печелила - през 2003, 2005, 2007 и 2009.

Изключително интересно е, че двете не са играли никога във финал на турнир от Големия Шлем. Серина има преднина от 7:6 победи, но в Шлема Енен води с 4:2 победи.

"Повече от странно се чувствам. С ръка на сърцето ви казвам, че не съм очаквала подобно нещо. Напредвах стъпка по стъпка. Днес беше перфектен ден, но истината е, че след 2 седмици игра, вече намерих своя ритъм. Нямам търпение да отида отново на финала, това е страхотно чувство. Мечтата ми продължава - ще играя със световната номер 1. Тя е голям шампион и  е най-добрата, трябва да дам всичко от себе си, ако искам титлата. А аз ще изляза именно за нея", заяви щастливата Енен.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини