Вавринка взе уайлд кард за турнира в Женева



Вавринка взе уайлд кард за турнира в Женева
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-05-2018 10:54 | Николай Драганов

Двукратният носител на трофея Стан Вавринка е приел уайлдкард за участие в тазгодишното издание на турнира от сериите ATP 250 в Женева. Стан се завърна на корта през тази седмица в Рим след дълго отсъствие, но отпадна още в първи кръг. 


Поради тази причина той е решил да натрупа още малко игрови минути в седмицата, която предхожда втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". Нещо повече - Вавринка е шампион в последните две издания на турнира и ще се опита да защити трофея пред родните си фенове.


"Щастливи сме да предоставим уайлдкард на Стан Вавринка. Той е донесъл много на нашата надпревара и се надяваме, че изборът му да дойде тук ще се окаже добър и той ще усети вкуса на победата", заяви директорът на турнира в Женева.


Това ще бъде четвъртата поява на Вавринка на турнира на червени кортове в родината му, като до този момент има 9 победи и 1 загуба. 33-годишният тенисист не беше играл от февруари, преди да се завърне на турнира в Рим. 


Участие в надпреварата също чрез уайлдкард ще вземе и Фабио Фонини, който надигра Доминик Тийм във Вечния град. Фонини ще бъде №2 в схемата, е първи поставен е Сам Куери. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини