Халеп изстрада победа над Шарапова в мач с 19 пробива



19-05-2018 21:56 | Николай Драганов

Симона Халеп ще спори за втора поредна година с Елина Свитолина за титлата от турнира в Рим. 


Това стана възможно, след като румънката записа втора победа в кариерата си срещу Мария Шарапова в драматичен полуфинален сблъсък.


Халеп се наложи с 4:6, 6:1, 6:4 над рускинята, която беше спечелила седем от осемте двубоя между двете до този момент. 


Двубоят им в Рим ще бъде запомнем с многото пробиви, които бях реализирани - общо 19 в 27 изиграни гейма в мач, продължил 2 часа и 23 минути на централния корт в италианската столица. 


Мачът започна с шест поредни гейма, в които бяха реализирани пробиви. Шарапова първа взе своето подаване в седмия гейм за 4:3, а след поведе с 5:3 след нов пробив. Минута по-късно тя също загуби отново подаването си, но същото след това за невероятния пети път в сета направи и Халеп, което означаваше сет за Маша.


Обратно на представянето си в първата част, Халеп не допусна нито един пробив във втората, като същевременно взе на три пъти подаването на рускинята за крайното 6:1 и изравни резултата. Третата част напомняше повече на първата, като двете си размениха шест пробива в първите седем гейма. Все пак Халеп реализира един пробив повече в ключов момент - при 5:4 в своя полза, а това означаваше място на финала.


Там Симона ще търси реванш от Свитолина за поражението си преди 12 месеца и общо 17-та титла в кариерата и втора за сезона. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини