Зверев: Не бях далеч, ще внимавам повече след дъжд



21-05-2018 09:52 | Николай Драганов

Александър Зверев не успя да защити своята титла от миналата година в Рим, но може да бъде повече от доволен с представянето си през последните седмици. Саша триумфира в Мадрид и Мюнхен и реализира общо 13 поредни победи, преди да бъде спрян от Надал на финала във Вечния град.


Германецът е първи във временната годишна ранглистата, като от началото на сезона е натрупал повече точки от всеки друг играч в тура, включително Федерер и Надал. Зверев можеше и да има друга съдба в последния си мач в Рим, ако мачът не беше прекъснат заради дъжд при резултат 3:2 за него в решителния трети сет.


"Няма какво да сторя. Следващия път просто трябва да намеря начин да се върна по-добър след дъжд и да играя по-добър тенис. Той се завърна на корта много по-бърз и игра по-агресивно от мен", коментира младата суперзвезда на световния тенис.


Зверев има шанс за сериозен прогрес на "Ролан Гарос", където има да защитава само 10 точки от миналата година. 


"Седмицата беше изключително удовлетворителна, най-вече защото дори когато бях уморен, все пак намерих начин да се противопоставя на страхотни играчи. Това не е никак лесна задача. Да успея да се класирам на финал след два спечели турнира преди това е нещо невероятно за мен. Освен това не бях далеч от победа над Рафа на "Мастърс" финал на клей. Така че, мога да ида с това в Париж", добави Зверев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини