Григор Димитров: С Ролан Гарос никога не сме били в добри отношения



23-05-2018 15:03 | Tennis24.bg

Григор Димитров заяви, че се надява на по-добро представяне в тазгодишното издание на "Ролан Гарос". Първата ни ракета никога не е достигал до втората седмица в Париж, като балансът му е отрицателен – пет победи и седем загуби. През миналата година най-добрият ни тенисист отпадна в трети кръг след загуба от испанеца Пабло Кареньо Буста.

„На всеки турнир, в който участвам, се старая да запиша по-добро представяне в сравнение с предходната година. Знам, че с "Ролан Гарос" никога не сме били в добри отношения, но се надявам това да е останало в миналото. Смятам, че започнах сезона на клей доста добре и просто искам да продължа да играя по този начин. Надявам се, че когато моментът настъпи ще успея да надскоча себе си", заяви Григор, който ще е поставен под номер 4 в Париж.

Попитан на какво отдава неудачите си във френската столица, Григор отговори: „Наистина няма смисъл да се затормозявам с мисли какво не се е получавало за мен на "Ролан Гарос" в предишните години. Мисля, че просто преди не успявах да оползотворя по най-добрия начин времето си в Париж.

Защо? Наистина бих искал да дам по-точен отговор защо се получи така. В случая обаче предпочитам да не се задълбочавам в подобни размисли. Във всеки турнир влизам с много ентусиазъм и позитивизъм, което според мен е изключително важно. Понякога може да имаш трудни мачове, може да отпаднеш рано, което със сигурност не е приятно, но в края на краищата аз играя тенис и най-хубавото нещо в тениса е, че винаги идва следващата седмица", допълни още първата ни ракета. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини