Вавринка отпадна в Женева



25-05-2018 08:36 | Николай Драганов

Действащият двукратен шампион в турнира от сериите ATP 250 в Женева Стан Вавринка приключи рано участието си в надпреварата през този сезон. Стан допусна поражение във втория си мач от унгареца Мартин Фучович след 4:6, 0:6 само за 71 минути на корта.


Вавринка се завърна на корта за турнира в Рим преди седмица, но отпадна още в първия си мач. В опит да защити трофея си в домашния турнир в Женева и да натрупа игрови ритъм, швейцарецът взе уайлдкард за участие и записа солидна победа на старта, но вторият му мач показа, че Стан все още е далеч от необходимото ниво.


Загубата от унгареца е едва втора в този турнир от четири участия, донесли две титли на Стаьн. У дома в Швейцария той изигра два поредни мача в един турнир за първи път от надпреварата в София през февруари, когато загуби на полуфиналите. 


В следващия кръг Фучович ще се изправи срещу Стив Джонсън, надиграл Гуидо Пея с 6:3, 6:4. По-рано световният №81 Пея изхвърли от турнира поставеният под №1 в схемата в Женева американец Сам Куери. 


Изненада не допусна Фабио Фонини, който отпразнува с успех своя 31-ви рожден ден. Италианецът се наложи над Тенис Сандгрен в двучасов двубой с два тайбрека - 7:6(3), 7:6(5). Следващият съперник на Фонини е Петер Гойовчик, който вече отстрани един италианец в лицето на Андреас Сепи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини