Край на велика серия на братята Брайън



25-05-2018 11:19 | Николай Драганов

Серията на братята Брайън от 76 поредни участия в турнири от Големия шлем приключи. Двамата няма да се появяват заедно на корта на "Ролан Гарос", а причината е контузия на Боб Брайън, получена в Мадрид.


Това ще бъде първият случай от далечната 1999-та година насам, когато Боб и Майк не излизат заедно в схемата на двойки в някой от турнирите от Шлема.


"Случвало се да играем, когато един от нас е имал известни проблеми или е страдал от някаква болест. Все някак сме успявали да се справим и да излезем на корта. В този случай, обаче, изобщо не мога да стъпя на крака си", коментира Боб Брайън пред официалния сайт на ATP. 


Брат му Майк все пак ще играе на "Ролан Гарос", а негов партньор ще бъде дългогодишният му приятел и настоящ №11 в ранглистата на сингъл Сам Куери. Боб пък ще влезе в ролята на треньор.


Братята Брайън са двукратни шампиони от "Ролан Гарос", като именно там печелят първата си титла от Големия шлем през 2003-та година. 10 години по-късно идва и вторият им трофей. Двамата са носители на общо 16 трофея от Голямата четворка, като са прибирали поне по 2 пъти всяка от четирите титли. Общо Боб и Майк имат 116 титли в общата си витрина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини