Тенис прогнози: Изключителни сблъсъци в Индиън Уелс още във втори кръг - статистика



12-03-2011 16:58 | Николай Драгиев

Меко казано интересни двубои се оформираха във втори и трети кръг при мъжете и жените на Индиън Уелс. Повечето двубои ще се проведат през уикенда, а още днес участието си стартира световният номер 1 Рафаел Надал.

 

Малко любопитни факти и статистика преди мачовете при мъжете:

 

21,00 часа: Фернандо Вердаско - Ричард Беранкис - 1:0 (в мачовете между тях).

 

Вердаско е категоричен фаворит на букмейкърите. Той е печелил и единствения двубой между тях до момента. Нандо е в серия от три поредни загуби, а две от тях бяха в първи кръг в Мемфис и Акапулко. Той я прекъсна символично в турнира за Купа "Дейвис", когато победи Ксавие Малис с 3:0 сета. При победа Вердаско ще играе със Сам Куери или Янко Типсаревич. 

 

22,30 часа: Хуан Мартин дел Потро - Иван Любичич - 1:1

 

Дел Потро е тотален фаворит срещу защитаващият титлата си хърватин. Коефицентът за него е 1,10. Двамата са си разменили по една победа във времето, но тази на Любичич е на клей. Любичич в момента се възстановява от травма и не е в оптимално състояние. Ако загуби той може да изпадне от топ 40. Дел Потро пък е в серия от шест поредни победи и има една загуба в последните си 10 срещи. Победителят ще играе с Долгополов или Ханеску.

 

След полунощ: Иво Карлович - Давид Ферер - 0:2

 

До момента Ферер никога не е губил сет в двата си мача с Карлович. Испанецът е фаворит със ставка 1,20 и надали ще срещне проблем с Карлович, който е далеч от най-добрата си форма.

 

След полунощ: Янко Типсаревич - Сам Куери - 1:2

 

Слабата форма на Куери автоматично прави Типсаревич фаворит в този двубой, но това е само на книга. Сърбинът има сериозни проблясъци този сезон, но и типичните за него неочаквани спадове. Куери води с 2:1 в сблъсъците между двамата, така че тук може да се получи "изненада".

 

 

В НЕДЕЛЯ:

 

Марди Фиш - Милош Раонич - 0:1 (4:6 6:4 3:6)

Изключително интересен сблъсък ще видим още в този втори кръг. Раонич и Фиш се срещнаха наскоро на полуфинал в Мемфис и трудна, но заслужена победа в три сета взе канадецът. Фиш обаче подобрява представянето си и може да изненада по-неопитния си съперник. Все пак Раонич е фаворитът с коефицент 1.50.

 

Анди Родик - Джеймс Блейк - 7:3

 

Едно голямо съперничество между двама от най-запомнящите се представители на това поколение в американския тенис. Родик разбира се е тотален фаворит срещу изпадналия до 158-о място Блейк. Двамата се срещнаха за последно преди година в Мемфис и тогава Родик спечели със 7:6 в третия сет. Победителят най-вероятно ще играе с друг американец - Джон Иснър.

 

Жулиен Бенето - Юрген Мелцер - 4:1

 

Бенето прекъсна серията си от четири поредни загуби, след като победи в първи кръг Фелисиано Лопес с 6:4, 6:4. Той е играл пет пъти с Мелцер и е спечелил четири от тези срещи. Това означава, че има всички шансове да видим нов оспорван сблъсък, още повече Мелцер има някои колебания от началото на сезона. Все пак австриецът е фаворитът. Победителят най-вероятно ще играе с Ришар Гаске.

 

Виктор Троицки - Бърнард Томич - 0:0

 

Досега двамата не са се срещали. Сърбинът е тотален фаворит срещу младока, който дебютира в турнир в САЩ. След доброто си представяне на Australian Open Томич отново не показа постоянство и в общи линии записа няколко колебливи срещи. Именно затова Троицки се очаква да спечели лесно.

 

Андрей Голубьов - Новак Джокович - 0:1

 

Голубьов е първият човек, който тази година взе сет на Джокович. Това стана на турнира "Хопмън Къп" в Пърт. След това обаче Ноле стигна до пълен обрат. При всички положения Голубьов не е най-добрия съперник за първи кръг пред Джокович, но световният номер 3 надали ще има проблеми в този мач. Победителят ще играе с Лу или Гулбис.

 

Игор Андреев - Роджър Федерер - 0:3

 

Роджър Федерер е спечелил и трите си мача досега с Игор Андреев, но никога това не е било лесно. През 2008 година на US Open руснакът измъчи ФедЕкспрес в пет сета. Две години по-късно Андреев взе сет на Федерер на Australian Open и дълго време създаде трудности на бившия номер 1. Все пак Андреев е далеч от тази си форма и сега е вероятно да отстъпи в два сета пред швейцареца. Победителят ще играе с Пецчнер или Чела.

 

Николай Давиденко - Станислас Вавринка - 1:0

 

Давиденко е спечелил единствения мач между тях, на "Ролан Гарос" 2009 в пет сета. Сега обаче руснакът е в слаба форма и тъкмо затова букмейкърите отдават предимство на Вавринка. Швейцарецът като че ли показва израстване от началото на годината, но е твърде рано да се прогнозира дали той наистина ще направи един силен и постоянен сезон. Победителят тук най-вероятно ще играе с Марин Чилич.


ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини