Трудна първа победа за Надал



29-05-2018 17:08 | Станко Димов

Водачът в схемата Рафаел Надал се класира за втория кръг на „Ролан Гарос“, след като успя да спечели доиграването на двубоя срещу Симоне Болели с 3:0 сета, в отделните части 6:4, 6:3, 7:6 (9). 

Срещата започна вчера, но беше прекъсната при 3:0 гейма за Болели в третия сет заради дъжд. При доиграването днес Надал започна по-силно и спечели три последователни гейма, изравнявайки резултата в сета – 3:3. В последствие се стигна до тайбрек, в който италианецът пропусна 4 сетбола, 3 от които последователни и в крайна сметка Надал се наложи с 11:9 точки, реализирайки третия открил се пред него мачбол.

„Беше труден двубой, още вчера, но аз бях готов за сериозна битка. Това е нещо нормално за първите кръгове. Много е важно как ще започнеш в турнира, да успееш да преодолееш първите няколко препятствия. Радвам се, че успях да го сторя“, коментира Надал пред „Евроспорт“.

Победата днес беше №80 за Матадора на „Ролан Гарос“, където той е 10-кратен шампион. Във втория кръг Надал ще се изправи срещу Гуидо Пея от Аржентина.

„Условията за игра в тези два дни са много променливи. Кортът е влажен и топката се контролира по-трудно. В самия край на срещата започнах да се чувствам по-добре. Поздравления за него (Болели), той игра много силно“, каза още испанецът.

На Надал му се наложи да играе тайбрек на „Ролан Гарос“ за първи път от полуфиналния двубой срещу Новак Джокович през 2013-а година. Спечеленият срещу Болели тайбрек е най-дългият, който Надал е играл на „Ролан Гарос“ до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини