Фед Къп: Оставане в групата е целта пред Пиронкова и ко



28-01-2010 11:46 | Станко Димов

Женският ни национален отбор постави за своя основна цел оставане в сегашната си група Европа/Африка на турнира за "Фед Къп", който ще се проведе през месец февруари на кортове край португалската столица Лисабон.

 

Капитанът на тима Дора Рангелова включи в състава за Португалия тенисистките Цветана Пиронкова (97-а в ранглистата на УТА), Дия Евтимова (271), Елица Костова (351) и Биляна Павлова (853).

 

"От понеделник сме на лагер в София и вече четири дни провеждаме главно занимания на двойки, защото те са най-важни в такива мачове. Към този момент основната ни двойка е Пиронкова - Евтимова, но това може да се промени в зависимост от противника и развоя на двубоите на сингъл. Целта ни е да останем в тази група, но това няма да бъде лесно. Все пак в различните отбори има 17 състезателки от топ 100 в ранглистата на УТА", заяви Дора Рангелова.

 

Участие в неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени ще вземат общо 16 отбора, които ще бъдат разпределени в 4 групи от по 4 отбора. Всичките първенци ще играят плейофи за класиране в горната група, докато всички последни състави ще играят за оставане в първата група на зона Европа/Африка. Голяма е вероятността родните ни националки да срещнат на турнира тенисистки като Каролин Возняцки (Дания), Виктория Азаренка (Беларус) и Шахар Пеер (Израел).

 

 

Източник: БТА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини