Ракета №1 на Франция: Хората не ме разпознават



03-06-2018 11:09 | Николай Драганов

Първата ракета на Франция при жените Каролин Гарсия призна, че не е особено популярна в родината си, което и помага да се справя с напражението. Французойката призна, че не и лесно да излиза на централния корт в Париж, тъй като някога е мечтала за него, докато е гледала "Ролан Гарос" по телевизията.


"Кортът "Филип Шатрие" е различен от всички останали. Той е огромен и променя цялата настройка. Гледала съм мачовете там, когато бях на 10 години и мечтаех някой ден да играя на него. Така че сега, когато съм тук, е малко по-сложно", призна Гарсия.


"Но през миналата година спечелих много важен мач срещу Ализе Корне, така че съм по-опитна. Все пак остава трудно да стартираш на толкова голям корт, а феновете да са там заради теб", каза французойката, която е №6 в света в момента.


Макар е първа ракета на страната си и част от Топ 10 при жените, Каролин Гарсия заяви, че хората във Франция не я разпознават. "Пътувах със самолет от Лион до Париж и миля, че само един човек ме разпозна. Така че, струва ми се, съм в безопасност", коментира тя.


Гарсия добави, че не я интересува дали е първа, втора или трета ракета на Франция, а се старае просто да се представя на най-високото възможно ниво. 


Каролин Гарсия остана единствената от седем французойки, която все още е в схемата на "Ролан Гарос" през тази година. На осминафиналите тя ще се изправи срещу Анжелик Кербер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини