Започнете с тениса сега04-06-2018 16:41 | Tennis24.bg

Чудесно е да следиш Ролан Гарос, излегнат във фотьойла с чаша бира. Но докато гледаш, как онези момчета и момичета изриват корта, докато се борят за всяка топка се питаш, какво ги тласка напред. А не изпитваш ли желание сам да опиташ изживяването? Неслучайно през последните години тенисът се радва на огромен интерес между хора на различна възраст, най-вече такива със застоял начин на работа и живот. Гръбначните изкривявания и затлъстяването са една от най-честите диагнози, регистрирани във все по-ранна възраст. Авторитетни медицински изследвания посочват тениса, като особено полезен в борбата за профилактика на сърцето и срещу сърдечно съдовите заболявания. Хубавото е, че тенисът не е спорт само за деца и младежи. Никога не е късно да започнеш. После напредваш с темпове, каквито ти сам си определяш. И така – докато ти се играе. За онези, които вече са се запалили – това е до дълбоки старини. Неслучайно ITF /Международната тенис федерация/ е съставила специална програма за групови тренировки  за начинаещи възрастни. Тя се прилага в Спортен комплекс „ДЕМА“ в ж.к.“Младост“, София.

Симеон Дочев, управител на агенция за уеб сайтове вече се включи в таква група.  „Някога играех басектбол – казва той. – Но е трудно да събереш 10 човека едновремнно. Търсех спорт, в който да завися от по-малко хора. Мой приятел ме заведе в Спортен комплекс „ДЕМА“, като каза, че там кортовете са най-добри. Беше зима, а в балона се оказа топло и приятно. Видях на съседния корт Никола, който водеше урок. Запознахме се. Той ме посъветва да се запиша в група, защото тези тренировки са по-щадящи към начинаещите. СК „ДЕМА“ предлага специална услуга, в която за около 1,5 месеца  се запознаваш с основните удари и движения. После, който иска продължава.“Юлиян Бориславов, управител на хостинг компания коментира: „Исках да се раздвижа, точно интензивността ми хареса в тениса. Но се оказа, че да издържиш сам един час тичане на корта не е лесно. Трябва и да си постоянно концентриран. А все пак тук идваме, за да разпуснем. Затова, когато Симеон ме покани да участвам в групата се съгласих. Имаш време да видиш другите как се справят, техните грешки и да корегираш своите. „

Груповите занимания за възрастни в СК „ДЕМА“ носят очарованието на споделената емоция. Те са подходящи за  всяка възраст. Съобразяват се с работното време на участниците. Цената е 270лева  за 12 посещения на човек в група от 3-ма или 4-ма. Всяко занимание се води от квалифициран треньор. Цената включва  още корт и топки. Тъй като в летните жеги през деня е трудно да се тича, то се сформират  и вечерни групи. СК „ДЕМА“ разполага с осветление на всичките си 7 корта. Повече информация за различните курсове и инициативи в СК „ДЕМА“ можете да намерите на сайта https://demasport.com/. За въпроси и записвания - Никола Димитров, е-мейл:ndimitrov@dema-bg.com.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини