Тийм прекърши лесно контузен и изморен Зверев



05-06-2018 17:25 | Николай Драганов

Поставеният под №7 в схемата Доминик Тийм стана първият полуфиналист в тазгодишното издание на "Ролан Гарос".


Австриецът се наложи категорично над третия в световната ранглиста Александър Зверев след 6:4, 6:2, 6:1 в отделните части и за трета поредна година ще бъде сред най-добрите четирима играчи в Париж.


Най-доброто представяне за Зверев в турнир от Големия шлем приключи не без помощта и на контузия в крака, която се появи в средата на втория сет. Преди този двубой германецът премина през три поредни петсетови двубоя, спечелени от него драматично.


Преживяното срещу Лайович, Джумхур и Хачанов си каза думата и днес Саша отстъпи на Тийм само за 1 час и 50 минути игра. Макар да изпитваше видими проблеми и да личеше липсата на всякакъв шанс за обрат, Зверев спортсменски доигра мача, без да се откаже.


Това беше пета победа за Тийм в седем мача срещу Зверев, като австриецът взе реванш за загубата си на финала на "Мастърс" турнира в Мадрид преди няколко седмици. 


В следващия кръг Тийм очаква победителя от двубоя между носителя на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович и италианската сензация Марко Чеккинато. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини