Петият най-богат човек в света Лари Елисън иска Индиън Уелс да достигне нови висоти



13-03-2011 20:10 | Николай Драгиев

Петият най-богат човек в света е една от основните причини надпреварата в Индиън Уелс да продължава да носи званието на пети турнир от "Големия Шлем".

 

Според списание "Форбс" Лари Елисън притежава $39.5 милиарда. Това му позволи през декември 2009 година да отдели 100 млн., за да купи състезанието в Индиън Уелс.

 

Като голям фен на тениса Елисън е амбициран да вдигне още нивото на турнира, който закупи от предишните му собственици Чарли Пасарел и Раймонд Мур.

 

"Не знам дали можем да го направим по-добър от турнир в Големия Шлем. Трудно е да създадеш нещо по-добро с оглед на традицията, създадена на Уимбълдън например," коментира Елисън. "Предполагам, че сме най-добри извън тези от Шлема, макар понякога такъв турнир да носи повече удоволствие от тези сред тези от отп 4," допълва той.

 

Ако тенис феновете се чудят защо 9 играчи от топ 10 участва на двойки в Индиън Уелс, то причината отново е в идея на Елисън. Това е и негово виждане, чрез което да бъде направен турнирът по-атрактивен.

 

"Може да видим Федерер срещу Надал на двойки. Това е нещо наистина голямо и може да привлече интерес, колкото и финал на сингъл," аргументира се Елисън.

 

Елисън смята да продължава да насърчава топ играчите да се впускат на двойки. От догодина той смята да разшири тази си идея и да даде път атрактивни смесени двойки. Нещо, което е традиционно само за турнирите от "Големия Шлем".

 

Лари Елисън всъщност не просто купува BNP Paribas Open, а го спасява, тъй като е имало възможност надпреварата да бъде преместена извън САЩ през 2009.

 

На 66-години Лари Елисън продължава да управлява своята империя за софтуер Oracle. Той признава, че не спира да играе тенис. "На корта излизам поне 5 пъти седмично. Предимно на клей. Обичам тази настилка," обяснява той.

 

Елисън, който е имал честта да гледа някои от най-великите играчи от миналите поколения като Род Лейвър, Кен Розуел, Джими Конърс и Джон МакЕнроу, определя Роджър Федерер и Рафаел Надал като "много специални".

 

"Те са специални. Спомням си след финала им на Australian Open, когато Рафа победи Роджър, Федерер бе толкова съкрушен, че Надал отиде и го прегърна," отчита Елисън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини