Дел Потро достигна полуфиналите със сълзи на очи



07-06-2018 15:59 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро се класира за втори път в кариерата си за полуфиналите на „Ролан Гарос“. Това стана факт, след като аржентинецът се справи в 4 сета с Марин Чилич – 7:6 (5), 5:7, 6:3, 7:5. След последната точка Дел Потро не успя да сдържи емоциите си и се разплака от щастие.

„Трудно ми е да говоря в момента. Изминаха 9 години от първия път, когато играх на полуфиналите в турнира. През това време се случиха много неща, претърпях операции на китките, бях близо до отказване, сега нямам думи да опиша този момент. Това е великолепно за мен, моя отбор и семейството ми. Горд съм да бъда тук, да играя тенис пред вас, чувствам се като у дома си. Благодаря за подкрепата“, каза емоционалният Дел Потро в интервюто на корта.

В спор за място на финала Кулата от Тандил ще срещне 10-кратния шампион Рафаел Надал. Дел Потро не се нае с прогноза за двубоя, но обеща, че ще се раздаде максимално на корта.  

„Надал? Това е предизвикателството на клей, което всеки един тенисист иска да има. Не знам дали ще спечеля, но ще дам всичко от себе си“, каза Дел Потро.

Това ще бъде 15-и дуел между двамата, като Надал води с 9-5 победи. За последно те се срещнаха на полуфиналите на US Open миналата година, когато испанецът се наложи в 4 сета, след което успя да спечели и турнира. На клей двамата са се срещали само веднъж – на „Ролан Гарос“ преди 11 години, а Рафа очаквано печели в три сета.

Другият полуфинал е между Доминик Тийм и Марко Чекинато.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини