Директорът на Ролан Гарос пак скочи на Федерер



08-06-2018 11:13 | Николай Драганов

Директорът на "Ролан Гарос" Ги Форже за пореден път атакува Роджър Федерер по повод отказа му да играе в целия сезон на клей, включително в Откритото първенство на Франция.


Още през миналата година Форже заяви, че е "крайно разочарован" от отказа на Федерер да играе на "Мастърс" турнира в Париж в края на годината, на който той също е директор. Преди това Маестрото беше пропуснал и "Ролан Гарос".


Преди седмици пък Форже коментира, че Федерер няма да липсва, тъй като трибуните така или иначе ще бъдат пълни. 


"Жалко е за него, защото когато видя нивото на останалите - той все още е един от най-добрите на клей. И като казвам най-добрите, имам предвид сред тримата най-добри. Жалко и за феновете, които са разочаровани, че не го виждат. Естествено, че те биха искали да гледат Федерер - Надал отново. Когато си купувате билет за мач на ПСЖ, искате да видите Неймар", коментира Форже.


Той още веднъж повтори, че въпреки това трибуните ще бъдат пълни на финала, така че от тази гледна точка не е притеснен. Но все пак призна, че новите актьори не могат все още напълно да заместят големите суперзвезди. "Вярно е, че тенисът позагуби своите главни герои. Проблемът е, че идващите нови играчи нямат тази постоянност. Публиката не знае кой доминира сега, липсват няколко големи имена", коментира бившият тенисист. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини