Сьодерлинг: Федерер продължава да играе заради Надал08-06-2018 16:11 | Tennis24.bg

Робин Сьодерлинг, двукратен финалист на „Ролан Гарос“, сподели интересно мнение за първата двама в ранглистата – Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„Те се различават от всички нас. Особено Рафа, той страда от много контузии и премина през трудни моменти, но винаги намери начин да се върне. Мисля, че двамата с Роджър сега действат много по-разумно. Те се опитват да съкратят програмите си, да не играят на твърде много турнири, за да имат шанса да останат в тура възможно най-дълго. Страхотно е.

А още по-страхотен е гладът за успехи, който имат. И двамата са спечелили всичко, при това не веднъж. Но все още са гладни за победи. Наистина мисля, че съперничеството им на корта им помогна много и на двамата.

Може би това е една от причините Роджър да продължава да играе. Ако той се откаже сега, или скоро, а Рафа продължи да играе още няколко години, вероятно ще може да подобри някои от рекордите му. А той определено иска да го направи. И двамата искат, когато се откажат, да са спечелили повече от другия“.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини