Супер сблъсък: Ана Иванович срещу Йелена Янкович



14-03-2011 04:30 | Николай Драгиев

Изключително интригуващ сблъсък се оформи в осминафиналите на турнира Индиън Уелс при жените. Бившите номер 1 в света Ана Иванович и Йелена Янкович ще премерят сили за десети път. Това разбира се е най-интригуващият двубой в Калифорния, който се оформи.

 

Това стана възможно, след като Иванович постигна втора много убедителна победа, този път над Барбора Захлавова Стрицова с 6:2, 6:2 за 64 минути игра.

 

Йелена Янкович пък надви Юлия Гьоргес с 6:2, 6:4 и продължава рейда си по защита на миналогодишната си титла в Калифорния. Тя имаше нужда от 80 минути игра, но също показа че с течение на сезона отново намира своя форма.

 

До момента Йелена Янкович и Ана Иванович са се срещали 9 пъти. В тях Иванович води с 6:3, макар в момента да е едва 21-а в ранглистата, а съперничката й е 6-а.

 

Очаква се двубоят както винаги между двете да бъде много оспорван, тъй като се счита, че двете не са в особено добри отношения и определено искат да се покажат в най-добра светлина пред сръбската общественост.

 

В тази част на схемата другата оформена двойка е между Ким Клайстерс и Марион Бартоли. 

 

Клайстерс надви с 6:3, 2:6, 6:4 Сара Ерани. Тя призна, че има проблем с рамото, който й създава грижи. Все пак белгийката не смята, че това е голям проблем.

 

Бартоли пък се наложи леко с 6:4, 6:2 над Андрея Петкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини