Федерер: Беше ми скучно, нямам търпение за първия мач



11-06-2018 10:38 | Николай Драганов

Роджър Федерер ще се завърне на корта през тази седмица, след като за втора поредна година пропусна целия сезон на клей. Негов съперник в първия му мач на турнира в Щутгарт ще бъде Михаил Южни или Миша Зверев, които играят днес, а двубоят на един от двамата срещу Маестрото ще бъде в сряда.


"Не винаги е лесно, особено на трева. Разиграванията са по-кратки, решават се от няколко точки. Така беше преди две години срещу Доминик Тийм, а миналата година загубих срещу Томи Хаас, след като имах мачбол", припомни си Федерер в часовете преди официалното си завръщане на корта.


През миналата година той отново стъпи за първи път за официален мач на тревата в Щутгарт, но претърпя поражение от Томи Хаас - последната победа в кариерата на бившия №2 в света германец.


"Когато е влажно става много хлъзгаво и се страхуваш да не се подхлъзнеш. Когато ти се наложи да играеш боязливо, изведнъж всички добри тренировки нямат значение. Разбира се, в последните две години загубих от силни играчи, така че и съперникът има значение. На тренировките в Щутгарт тази година се забавлявах. Тревата изглежда не просто добре, а е перфектна", обясни Маестрото относно трудностите и очакванията си.


"Завръщам се и ще се опитам да дам най-доброто, за да стигна по-далеч ази година. Ще видим как ще се развие първият мач. Това ще бъде първият ми официален мач от три месеца насам, така че ми липсва игрова практика. Мисля, че тревата е по-добра от други години. Да се надяваме и за добро време", пожела си Роджър.


Запитан как е прекарал времето далеч от кортове, поне що се отнася до официални мачове, Маестрото отвърна: "Прекарах страхотна ваканция със семейството си, а после и сам. Пътувах с моята фондазия до Замбия и имах чудесни моменти там. Надявам се, да променим нещата и да осигурим по-добро образование за децата там. Също така тренирах здраво и работих във фитнеса. Трите месеца минаха бързо, а сега съм жаден за играя отново. Последните седмици бяха малко скучни, искам да играя мачове, не само да тренирам. Очаквам с нетърпение първия си официален сблъсък", призна швейцарецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини